3/02/2013

Struggling with femininity

En ole aina ollut tyttömäinen tai naisellinen, entistä persoonaani ei olisi yhtään voinut kiinnostaa hiusten laitto tai meikkaaminen, hameet kiersin kaukaa ja pukeutumisessa panostin lähinnä mukavuuteen.  Lempileluni lapsena olivat pikkuautot ja televisiosta katsoin mielelläni formula 1:tä. Minut katsottiin yhdeksi pojista ja en välittänyt asiasta, vaan keskityin muihin olennaisempiin asioihin elämässä.
Olen saanut kuitenkin käydä läpi paljon vastoinkäymisiä, niin lastentarhassa, peruskoulussa, työelämässä kuin henkilökohtaisessa elämässäni, ja suurimman paukun kohdalla sain ison kolhun itsetuntooni. Halusin näyttää kaikille, jotka ovat minua joskus kiusanneet, syrjineet, haukkuneet tai halveksuneet, että olen kaikkea sitä ylempänä ja aloin kehittämään persoonaani, tyyliäni ja naisellisuuttani. Halusin näyttää, että minä olen upea nainen.
Tämän blogin aloitin noin muutokseni puolessa välissä ja tänä päivänä voin sanoa, että olen saavuttanut maalini. Voin laittaa hiukseni kiharalle ja näyttää itseltäni, osaan pukeutua niin kuin ennen ja näyttää edelleen itseltäni. Voin pukeutua "liian hienoihin vaatteisiin" arkisin, mutta näyttää silti siltä miltä pitääkin. Voin pukeutua perusvaatteisiin, mutta saada niistä persoonnallisilla yksityiskohdilla itseni näköisiä. Ja ennen kaikkea, voin kävellä pää pystyssä menneisyyteni haamujen ohi.
Olen oppinut pitämään jutuista, joista en olisi koskaan uskonut välittäväni. En voi uskoa sitä pirteyden määrää niinä päivinä, kun kampaus on täydellinen tai sitä, kuinka kauniiksi tunnen itseni, kun minulla on huulissa huulipunaa. Jos 16 -vuotiaalle minälle olisi kerrottu, että kävelen 5 vuoden päästä 16 cm korkokengillä, olisin nauranut. Saman voisi sanoa hame- ja mekkokokoelmastani sekä korujeni määrästä. 
Olen kuitenkin ylpeä siitä, minä minusta on tullut ja en voisi olla tyytyväisempi omaan tyyliini. Tämän vuoksi listasin muinoin "Näistä on Lintun blogi tehty" -listalle tyttöjen jutut. Onneksi nämä ovat nykyään osa elämääni ja mielelläni kirjoitan niistä aina silloin tällöin blogiin muiden elämääni koskevien aiheiden joukossa.

No comments:

Post a Comment