7/26/2013

Toronto Day 10: Canada's Wonderland

Viimeisiä viedään. Videopäiväkirjat alkoi tässä kohtaa matkaa olla jo aika kämäsiä, otin ehkä 3 sepitysvideoa päivässä ja ne toimii itelle lähinnä muistivälineinä. Annetaan siis kuvien taas puhua puolestaan. Keskiviikkona lähdin selkeän sään voimin katsastamaan Legoland -centeriä Toronton ulkopuolella sijaitsevan Vaughanin ostoskeskukseen Vaughan Millsiin. Bongasin Legoland -esitteen jostain turistikohteesta ja siinä oli selkeät bussiohjeet, joilla uskalsin lähteä kaupungin rajojen ulkopuolelle seikkailemaan. Legoland ei kuitenkaan ollut ihan sitä huvipuistoluokkaa kuin luulin (vrt. Tanska) vaan kyseessä oli sisäilmahuone, josta löytyi muutama hassu legoista kasattu rakennus. Parasta oli, ettei sisään päässyt ilman alle 12-vuotiasta natiaista. Thank you very much. Lisäksi sekoilin bussilippujen kanssa York Universityn lippukoneella ja ostin fiksuna tyttönä 2 menolippua. En saanut myytyä eteenpäin vaikka kuinka yritin. Maksoin siis 7,50CAD olemattomasta huvipuistosta, jee. No ajattelin koittaa ehtiä samalla lipulla vielä takaisin koska ei huvittanut shoppailla outleteissa (vaikka tärkeimmät kuten Vansin kyllä kiersin). Pääsin bussipysäkille ja huomasin, että puiden takaa pilkotti Canada's Wonderland, jota en ollut kaupungin ulkoisen sijaintinsa mukaan ottanut huomioon matkasuunnitelmassa, mutta nyt jo aikani seikkailtua päätin vielä jatkaa sinne, koska bussin määränpäänäkin luki sopivasti puiston nimi. Huvipuistoon siis!
 Sisäänpääsylippu maksoi euroissa viisikymppiä, joka kirpaisi hieman, mutta totesin, että kerta tuonne asti vaivauduin niin pitihän sitä päästä kokeilemaan. Pidin puiston tyylistä noin ylipäätään kovasti ja oli hyvä, että olin Legolandia varten ottanut kameran mukaan.
 Jotta saisin lipusta kaiken irti, lähdin järjestyksessä katselemaan vempaimia, että uskaltaisinko tämmöisenä jänishousuna niihin astua.
 Uskaltauduin ensimmäisenä tämmöiseen vuoristorataan, jossa mentiin "vain" 4 kertaa ympäri. En siis ennen tuota ollut käynyt missään, missä mennään ylösalaisin. Eikä ollut kovin järkevää tuokaan ensimmäisenä laitteena kipeenä, kun nousussa kaikki lima iskeytyi kurkunpohjaa vasten, hyi. En osannut jännittää niskoja paikoillaan ja sain raidista irti lähinnä päänsäryn.
 Stuntcoaster oli enemmän miun mieleen. Siinä lähdetään alussa hirveetä vauhtia kiihdyttämään (10 sekunnissa 80km/h), joka sekään ei tuntunut mukavalta ja sai ohimot huutamaan hallelujaa.  Muuten kiva perusrata, jossa kävin myöhemmin vielä uudelleen.
 Ihmemaassa uiskenteli upean värisiä kaloja, karppejako nuo?
 Ne oikein loisti tuolta purosta!
Viktorianputousjäljitelmä, jossa aurinkoiena päivänä sesongin aikaan uiskentelee ja hyppii jotain vesitanssijoita. 
 Tavallinen keinukaruselli pienellä twistillä: penkit heiluu sivusuunnassa.
 Huvipuisto on jaettu laitteiden tyypin mukaan alueisiin, joista yksi on suunniteltu pienille taaperoille, toinen kouluikäisille, yksi vesilaitteille ja yksi kaikkein hurjimmille vempaimille. Junioreiden puolelta bongasin tämmöisen tulirekeen verrattavan kärpäsen, joka oli kyllä meikän kuntoa ajatellen tosi kiva!
 Hanhista ei päässyt eroon tuollakaan. Hirveä meteli.
 Another carousel with a twist...
 ...Jossain 30 metrin korkeudella huitelee...
 Löytyihän sieltä tavallinenkin keinukaruselli. Tuo nousi toki vähän alustaltaan ylös ja oli kyllä korkeampi kuin Lintsin moinen, mutta eipä siinä muuten kauheasti eroa ollut.
 Sledgehammeria olisin halunnut koittaa, se toimii kuten mustekala, pyörii itse ympäri kieputtaen penkkejä ympäri, mutta samalle se tekee notkautuksia alas ja ylös. Tuo vaan oli suljettuna aina kun halusin siihen uskaltautua, tuonkin riden jälkeen pistettiin lappu luukulle.
 Aurinko yritti kurkkia.
 Seisomavuoristorata.
 Luontokuvata voi huvipuistossakin.
 Tämä taisi löytyä nappula-alueelta. Valjasvuoristorata, joka oli kyllä oma suosikki.
 Pikajuna!
 Tanssiva suihkulähde oli kiva.
 Puisto meni jo viideltä kiinni, joka sinänsä harmitti, kun olisin hyvin voinut vielä kierrellä ja koittaa vaikka niitä laitteita uudelleen, joista tykkäsin. Meni vähän hukkaan tuo kallis pääsylippu. Olisin päässyt sillä vielä toisen kerran, mutta oli vähän huonot säät ja vaikeiden kulkuyhteyksien vuoksi en enää lauantaina lähtenyt takaisin.
Vähän vaihtelua perus Lintsille, mutta hauskelmaa olisi ollut, jos olisi ollut lämmintä, en olisi ollut kipeä ja jos olisi ollut seuraa. No mutta kerran tuonne varmaan vain elämänsä aikana pääsee, joten sain sentään jotain irti! Jos joku on tänä kesänä vielä headed Toronton seudulle, niin pyytäkee minulta ihmeessä tuo lippu, koska sillä tosiaan pääsee vielä kerran käymään tuolla!

No comments:

Post a Comment