7/06/2013

Toronto Day 5 Part #2: Roy Thompson Hall, CN Tower + Video

Olin tosissaan niin väsynyt viimeksi kun kirjoitin tästä samasta päivästä, että naurettavan pieni osa jäi toiseen tekstiin. Ajattelin kuitenkin nämä kuvat muokata ja julkaista tämän videon kanssa, ihan vaikka siksi, että olisi kerrankin kunnollinen matkapäiväkirja kasassa jossakin.
Toronto Islandsille ei olisi ollut mitään järkeä lähteä sateisena päivänä, kuten ei Niagarallekaan, joten onneksi ensimmäisellä viikolla osui kaksi aurinkoista päivää putkeen, ja sain tuon reissun alta pois. Vatsapöpö ei kuitenkaan tainnut tykätä helteestä, mutta kunnon huono olo iski vasta takaisin mantereella. Puoliväkisin ja juurijajuuri väsähtämättä keskelle tietä sain itseni raahattua hotellille, jossa sänkyyn lässähdettyä iski väsymys, jonka seurauksena otin muutaman tunnin päiväunet. Sää näytti edelleen lupaavalta, joten päätin lähteä katsastamaan CN Toweria. Kuitenkin astuttuani ovesta ulos satoi kaatamalla. Taivas kuitenkin näytti kirkkaalta, joten lähdin kävelemään tornille yhden landmarkin kautta.
Tuo kupolitalo - Roy Thompson Hall - oli määränpäänä. 
Lähialue oli muutenkin sellaista, jossa en ollut vielä käynyt. 
 Rakastan tuon kaupungin vaihtelevuutta. Arkkitehtuuri voi muuttua äkillisesti samankin kadun varrella.
 Siinä se möllöttää ja takana kutsuvasti odottelee tuo kaupungin korkein huippu.
En ole tehnyt kotitehtäviäni ja en kuollaksenikaan muista, mitä tuolla järjestetään. Teatteriesityksiä kaiketi?
 Arkkitehtuurillisesti kiinnosti kuitenkin sen verran, että valokuvailin kupolia ja sen ympäristöä hetken.
 Kunnes aloin etsiä suorinta reittiä tornille.
 Saavuin perille ja löysin sisäänkin, jossa todettiin, että näkyvyys ylhäällä on huono ja sateen vuoksi ulkotasanne on suljettu. Ei muuta kuin takaisin hotellille.
Vieressä oleva Ripley's Aquarium ei valitettavasti valmistunut matkan aikana, mutta läheltä löytyi tämmöinen joku puisto, jonka ympärillä katukivetykset oli kaiverrettu nimillä. Toivon, että tuo ei ollut se Canada's Walk Of Fame, koska aika toivottomalta tuo näyttää... Mitään muuta en toisaalta löytänyt. 

2 comments:

  1. mikä kamera sulla on? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on kaksikin, Sony A200 ja SONY SLT-A65V, nää taitaa olla lähinnä kaikki tuolla jälkimmäisellä kuvattuja (:

      Delete