9/14/2013

Books ❤

Tilasin tuossa viikko sitten "muutaman" kirjan Suomalaisesta, ja nyt niitä on tipotellen ollut noudettavissa liikkeestä kotiin asti. Kaksi kirjaa uupuu vielä, mutten malttanut jättää esittelemättä tuota hyllyäni hieman.
 Etsin kirjalistaltani käsiin kaikki ne kirjat, jotka varmasti haluan omakseni. Naputin sitten halvimmat versiot ostoskoriin. Näiden neljän lisäksi tilauksessa on John Greenin Paper Towns ja Let It Snow. Päivä päivältä vaan tuntuu, että kirjoja on hyllyssä liian vähän, vaikka näiden lisäksi lukemattomia opuksia löytyy 8. Ajattelin tosin ahmia nuo kaikki kitaan vielä tämän vuoden aikana...
 An Abundance Of Katherines on pitkään ollut se kirja John Greeniltä, jonka ehdottomasti haluan lukea. Sivujen väliin on työnnetty matemaattisia yhtälöitä ja käyriä, ja se pelkästään herätti mielenkiinnon. Lisäksi olen ennenkin maininnut, että tykkään Greenin kirjoista, joten kirjoitustyyli ja juonikaan tuskin menee ihan ojaan. Haluaisin jo päästä lukemaan tätä!

"Colin Singleton likes girls named Katherine, who have dumped him 19 times. On a road trip, this anagram-happy, washed-up child prodigy has $10K, a trailing bloodthirsty hog, and a best friend riding shotgun. His Theorem of Underlying Katherine Predictability should predict any relationship, avenge Dumpees everywhere, and finally get him the girl."
 Wonderin kuvaus ja kaverin arvostelu tästä kirjasta sai mielenkiinnon heräämään. Lisäksi kansi on aivan ihana. Odotan tästä uutta suosikkia, vaikka tuskin mikään menee enää sen Ready Player Onen ohi.

"August (Auggie) Pullman was born with a facial deformity that prevented him from going to a mainstream school—until now. He's about to start 5th grade at Beecher Prep, and if you've ever been the new kid then you know how hard that can be. The thing is Auggie's just an ordinary kid, with an extraordinary face. But can he convince his new classmates that he's just like them, despite appearances?"
 Kuulin Ayn Randin kirjoista hyvän amerikkalaisen ystäväni silloiselta tyttöystävältä, jonka valokuvalinja on nimetty Randin toisen kirjan mukaan. Hän kertoi tykästyneensä ensin tähän Atlas Shruggediin, jonka jälkeen oli jatkanut kirjailijan teosten lukemista. Kyseessä on aivan upea neitokainen, vahva ja uniikki persoona, ja olisi kiva lukea teos, joka on ollut mukana kasvattamassa niinkin upeaa ihmistä. Vähän kyllä kauhistuttaa tuo sivumäärä, lähes 1100 sivua, ja tekstikin on mukavan pientä. Toivottavasti on mukaansatempaava juoni, niin etenee nopeasti!

"This is the story of a man who said that he would stop the motor of the world - and did. Was he a destroyer or the greatest of liberators? Why did he have to fight his battle, not against his enemies, but against those who needed him most, and his hardest battle against the woman he loved? What is the world's motor - and the motive power of every man? You will know the answer to these questions when you discover the reason behind the baffling events that play havoc with the lives of the characters in this story."
We The Living on siis se kirja, jonka mukaan Danin valokuvabrändi on nimetty. Kirja on myös Ayn Randin ensimmäinen romaani.

 "The time is the Russian Revolution. The place is a country burdened with fear - the midnight knock at the door, the bread hidden against famine, the haunted eyes of the fleeing, the grublike fat of the appeasers and oppressors. In a bitter struggle of the individual against the collective, three people stand forth with the mark of the unconquered in their bearing: Kira, who wants to be a builder, and the two men who love her - Leo, an aristocrat, and Andrei, a Communist. In their tensely dramatic story, Ayn Rand shows what the theories of Communism mean in practice. We the Living is not a story of politics but of the men and women who have to struggle for existence behind the Red banners and slogans. It is a picture of what dictatorship - of any kind - does to human beings, what kind of men are able to survive, and which of them remain as the ultimate winners. What happens to the defiant ones? What happens to those who succumb? Who are the winners in this conflict? Against a vivid panorama of political revolution and personal revolt, Ayn Rand offers an answer that challenges the modern conscience."
 Tällä hetkellä mulla on kesken tämä The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy, josta oon kuullut paljon kehuja, mutta johon en itse jotenkin pääse mitenkään sisään. Juoni harhailee, jos sitä on ollenkaan, sanoja keksitään päästä ja kokonaisuudessaan tämä hirvitys on vain super random. Jos olisin lukenut osat erikseen, en olisi varmaan loppuun asti päässyt. Nyt kun oon kohta puolivälissä, niin en kyllä enää jätä kesken. Kun näin tämän elokuvan joskus muinoin, muistan päättäneeni, että luen kirjat joskus, koska en saanut elokuvasta mitään tolkkua. Nyt komlesataa sivua takana, ja pää on vielä enemmän pyörällä :D
Mulla on kaikista hienoin kirjanmerkki!

Onkos joku lukenut näitä kirjoja? Mitä mieltä olitte? Mitä kirjoja löytyy teidän lukulistoilta tai suosikeista?

3 comments:

 1. Mä alotin lukemaan tota Linnunrataa itse kans englanniksi, ja oli kyllä tasan samat fiilikset, että häh, en tajuu yhtään mitään :D Tokan kirjan puolivälissä vaihoin lukukielen suomeksi ja jotenkin, vaikka yleensä luen kaiken enkuks ja se sujuu ihan loistavasti, oli niin paljon helpompi päästä kiinni juoneen ym. sen jälkeen... en sitten tiiä että mikä siinä oli. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ja siis lisään vielä, että kannattaa ehdottomasti kuitenkin lukea, heti sen kielen vaihtamisen jälkeen muuttu mun lempikirjoiksi koska ne on ihan älyttömän hauskoja, naurattaa ääneen! (tai sit se käännös vaan on niin hyvä)

   Delete
  2. Kyllä ajattelin ton loppuun asti lukea, pidän vaan hetken taukoa, koska toi randomien juttujen määrä on jopa mulle liian suuri tässä elämäntilanteessa :D Osittain kyllä tykkäänkin tosta jo nyt vaan siksi koska siinä ei oo mitään järkeä... Sitä en voi uskoa, että suomenkielinen käännös voisi olla hyvä, joten jos en vieläkään tästä tykkää sen luettuani, niin kokeilen kyllä sitä suomenkielistä ihan vaan mielenkiinnosta. Olisi kyllä ensimmäinen luokkaansa!

   Delete