9/12/2013

Hamesuunnittelua ja portfoliota

Ajattelin julkaista vähän viimeaikojen koulujuttuja blogin puolella, koska olen tosi tyytyväinen niistä, ja elämääni ei oikeastaan paljon muuta kuulu nykyään töiden lisäksi. Vapaapäivät kuluu usein koulujuttuja tehden, jos en saa kaveria seuraksi. Voisi kyllä yrittää raportoida elämästä muutakin ja alkaa kuljettamaan taas pokkaria joka paikkaan mukaan. Tallinnanreissullekin piti ottaa kamera mukaan, mutta enkös mie sen unohtanut. 
Tehdään tosiaan hameita tällä hetkellä koulussa, mutta ompelemaan ei olla päästy vielä. Protohameen kanssa olen saanut kyllä tapella, sovitellut sitä, saumuroinut ja harjoitellut piilovetskaria. Kun se on valmis, niin saa alkaa omaa kynähametta tekemään. Tämän jälkeen voi vasta tehdä hameen oman suunnitelman pohjalta. Ja prosessihan siis alkaa tuoteanalyyseillä, tasokuvien ja poikkileikkausten piirtämisellä ja kaavojen suunnittelulla. Onneksi tästä kellohameesta on jo kaikki paitsi kaavat tehtynä (:
Vesiväripuukynät on ihan lempparijuttu varsinkin noita vaateluonnoksia tehdessä. Kummatkin hamekuvat on tehty näillä.
Pakollisesta kynähameesta suunnittelin mahdollisimman yksinkertaisen, jottei nokka tuhise siinä kauaa ja pääsen sitä omaa hametta tekemään nopeammin. Jotta en tekisi tätä hametta turhaan, niin valitsin siihen kankaat, jotka tekevät hamosesta omaan tyyliin sopivan, joten sille tulee joskus toivottavasti käyttöäkin. Korkeavyötäröinen kaksikangashame siis tiedossa. Tästä piti tehdä kotona tänään poikkileikkauskuvat, mutta olen kadottanut ne tasokuvat jonnekin :( Kattelen huomenna koulussa onko ne jääneet sinne, vai pitääkö väsätä uudet. Ne oli niin hienot, yhyy.
Halusin kerrankin kunnon lyijärisetin luonnostelua varten, ja tämmöinen tarttui mukaan. Koulussa sattuu olemaan samanlaisia kyniä käytössä, joten ei ihan hirveän pieleen mennyt valinta.
Koska vesivärikynillä ei voi ihan kaikkea piirrellä, niin ostin vielä ihan tavallisetkin puuvärit. Mulla on aina ollut jotain huonoja rupukyniä, jotka on kerran käytön jälkeen lentäneet roskiin tai kaapin pohjalle unohduksiin. Nyt on hyvä ja siisti säilytysrasia ja laaja valikoima värejä, ei toivottavasti tarvitse moneen vuoteen ostaa enää uusia.
Ompelutuntien lisäksi käydään työvälineteoriaa sekä kasataan portfoliota. Halusin omalla portfoliollani erottua joukosta, ja käytin hyödyksi edellistä ammattitutkintoani ja teen siis tietokoneella jokaisen sivun omalla tyylilläni.
Käytin tämmöistä blogityyppistä asettelua sivuihin.
Tämä pitäisi käydä vielä tulostamassa ja siihen pitäisi liittää koululla olevat tasokuvat ja materiaalinäytteet. Valokuvaakaan en ole vielä valmiista laukusta saanut sen sijainnin vuoksi. Ne tulee semmoiseksi lehtiöksi tuohon vaalealle alueelle.

6 comments:

 1. vau, tuleepa sulla kiva portfolio! :)

  ReplyDelete
 2. Kertakaikkiaan upea... ääh, anna mulle ees ripaus tota lahjakkuuttas :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oih, kiitos :3 Ja ei mulla sitä niin paljoa oo että muille voisin jaella :p

   Delete
 3. oot niin paljon nuoremman näkönen tolla kaksvärisellä ruskeella tukalla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon kuullu kyllä ennenkin, mutta kun tykkäsin siitä niin paljon, että tekis mieli värjää taas :D En tosin näytä tällä nykyiselläkään tukalla ikäiseltäni, mutta ei se tarkotus ollutkaan näyttää aikuiselta vielä, kun sitä ei oo :p

   Delete