9/18/2013

HOMEMADE GYROS PITA

Kreikanreissulta toin kotiin tuliaisiksi ystäville erilaisia maustepusseja, joilla saa kotona väännettyä jonkinlaista Kreikasta muistuttavaa ruokaa. Ensimmäistä kertaa bongasin valmiit mausteseokset tänä vuonna, ja kiikutin kotiinkin pussillisen Souvlaki - Gyros -maustetta. Ollaan pitkin viikkoa nyt kokeiltu pussin sisällöllä maustaa kanaa, wokkia ja tänään ihan vain lihasuikaleita, jotka heitettiin tortillan väliin ranskalaisten, tomaatin ja sipulin seuraksi. Tuli ihan koti mieleen, ja oli ehkä parempaa "gyroa" kuin Agioksen vanhalla linja-autoasemalla!
 Ruskistin pannulla HK:n rypsiporsaan mureat käristeviipaleet kreetalaisessa oliiviöljyssä ja maustettiin ne lihamausteella ja suolalla. Aika reippaasti sai maustetta laittaa että tuli vielä perunoiden ja lätyn läpi aromit.
 Oregano, timjami, paprika, pippuri, kumina ja suola. Suolaa tosin tuskin maistaa tuolta seasta.
 Äiti paistoi perunat öljyssä ja itse leikkasin sipulit ja tomaatit. Tsatsikia en käytä, mutta se sopisi myös hyvin.
 Fuskasin vähän, enkä käyttänyt kuivia pitaleipiä, vaan korvasin ne Santa Marian täysjuvätorilloilla, nam!
Oli vähän vaikea kasata, koska täytin tuon täydemmäksi kuin tortillat yleensä, sillä halusin käärön muistuttavan sellaista kiskalta mukaan saatavaa kunnon järeetä gyropitaa. Suomessa myytävät tortillat on turhan pieniä tuollaiseen hommaan. Mutta sain syötyä ilman turhan suurta sotkua (osittain, koska ei ollut kastiketta) ja oli tosi hyvää! Näitä on pakko tehdä toiste, ja pitää varmaan pistää isukille tilaus menemään kaikista mahdollisista mausteseoksista.

2 comments:

 1. Oijoi tätä täytyy koklata! Et arvaakaan kuinka monta kertaa olen viimekesäisen Kreetan reissun jälkeen haikaillut gyros pitaa ...

  Thanks baby <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're welcome, honey ♥

   Se on ihan hirveetä, kun matkan jälkeen haluais tehdä kotona ruokaa, jota saa vaan esimerkiksi Kreikasta. Ensimmäistä kertaa onnistuin itekin vasta tuossa. En tiiä onko se ollut tuo kumina joka on uupunut, vai tekeekö nuo kreikasta poimitut yrtit siitä parempaa, mutta tosi hyvää oli (:

   Delete