2/10/2014

The Walking Dead

Oon sortunut ja koukuttunut yhteen ilmiöön, jota en vielä vähän aikaa sitten ymmärtänyt.
 Nimittäin The Walking Dead on sarja, joka vie suurimman osan ajastani (siitä vähästä, jota mulla on jäljellä koulun jä töiden ohella). Enkä puhu nyt vaan siitä TV-sarjasta, vaan myös siitä sarjakuvasta sekä pelistä. Päälle kun heittää vielä Zombie Survival Guiden niin kyllä juo tursuaa epäkuolleet korvista ulos. Tai niin luulisi.
Sain tämän pelin ensin joululahjaksi, kun olin sitä himoinnut jo pitkään. Olin kuullut, että kyseessä on hyvä ja erilainen tunteisiin vetoava peli, joka ihan vain tarinansa puolesta kannattaa pelata läpi. No suurena Left 4 Dead fanina tämmöinen erilainen zombiepeli kiinnosti, vaikka ylisuuren suosion saanut Walking Dead itsessään ei hirveästi vetänyt puoleensa. Meikä kun ei yleensä hirveästi tykkää samoista jutuista mistä enemmistö. Peli on vielä kesken, koska se on aika raskasta pelattavaa, mutta ihan vain tunteiden tasolla, toisin kuin räiskintäpelit, joissa saa ajattelematta pamauttaa käveleviltä kuolleilta päitä pois.
Kiinnostuin pelin myötä kieltämättä tästä sarjastakin, ja olin luvannut poikaystävälle, että katsotaan siitä ainakin ensiksi yksi jakso, ja jos pidän siitä, niin aletaan katsomaan sitä läpi. Olin aivan varma, etten pitäisi sarjan tyylistä, koska en ole mikään suuri draamojen fani, ja lisäksi yhdistelin sarjan tyyliä mielessäni muihin pinnalla oleviin sarjoihin, jotka on tylsistyttäneet mut kuoliaaksi, kun oon niitä yrittänyt katsella. Ajattelin automaattisesti, että tää on saman tyylinen, kerta semmoinen meininki vetoaa tyyppeihin nykyään.
 Olin kuitenkin väärässä, ja nykyään tämä Atlantaan ratsun selässä matkaava Rick ei tuokaan pintaan ahdistusta, vaan innostusta, koska jäinhän minä koukkuun sarjaan ensimmäisen jakson jälkeen. Hirveetä vauhtia ei viitsitä sitä katsoa, koska jakson on pitkiä ja yhdessä kaudessa niitä on vain kourallinen. Ei näin hyvää sarjaa voi sentään päästää kesken loppumaan.
 Ollaan vasta toisen kauden loppupuolella, mutta koska yhdistän tämän kolmannen kauden mainoksen erittäin tulisesti siihen sarjakuvaan, en vain malta päästä katsomaan tätä. Pakko varmaan pistää väkisin vauhtia, koska toisin kuin olettaisi, luettuani 48 osaa sisältävän koosteen sarjakuvasta luulisi zombien pursuan jo yli laidan tuolta pääkopasta, mutta mä janoan koko aika vaan lisää! 
 Pakko metsästää varmaan sarjakuvia itelle tonne hyllyyn. Vaikka tän tyyppiset sarjakuvat on tosi raakoja, niin pääsin jotenkin paljon helpommin sisään stooriin lueskelemalla ja selailemalla ruutuja. Sekoitan jatkuvasti sarjan ja pelin toisiinsa, vaikkei ne periaatteessa yhtään liity toisiinsa, mutta koska sarjoista ja peleistä pitää jättää aina jotain pois, niin se jättää taakseen sellaisia ajatusaukkoja, että väkisinkin menee kaksi samantyyppistä juonta sekaisin. Onneksi tuo sarjakuva nyt selvensi vähän, niin osaan ehkä erottaa pääni sisällä, että mikä kuuluu sarjaan ja mikä ei. Tästä eteenpäin se onkin vaan manailua "ei se mennyt kirjassa näin!" Mutta silti haluan jatkaa katsomista...

Onkos muut lueskellut tai katsonut tätä sarjaa? Mitä mieltä olette?


2 comments:

  1. eka kausi parasta, kakkos kausi meh, kolmas kausi paskaa. mutta kokonaisuudessaan loistava sarja (kiitos nelos kauden heh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ite oon tosiaan vasta kakkoskauden lopussa, mutta jos osaan yhtään yhdistää sarjakuvaa siihen, mitä neloskausi lupaa mainoksissaan, niin voin kyllä uskoa, että jotain mahtavaa on tulossa! Aika paljon noi eroaa jo ihan tossa ekan kaudenkin aikana toisistaan, mutta silti tietty jatkumo löytyy.

      Delete