3/17/2014

Leather, skulls and studs

Pääsinpäs vihdoin päivittämään. Siirryttiin lauantaina hektisen viimeisen kouluviikon päätteeksi tänne Matinkylään ja on pitänyt siitä asti kirjoittaa blogiin jotain, koska kuvasaldoa ja aikaa löytyy. Läppärinkin otin mukaan, että pystyn muokkailla kuvia kunnolla. Mutta en sitten ollut tarpeeksi fiksu ja ottanut niitä kuvia mukaan... Siellä ne oleskelee pöytäkoneella, ja koska bussikortillakaan ei ole tässä kuussa sitä aikaa niin ei hirveästi huvita lähteä joittenkin digikuvien perässä toiselle puolelle Espoota. 

No onneksi mulla on muistitikku edes mukana, niin saan sieltä julkaistua nämä viime kurssityön kuvat edes. Kyseessä oli siis pusero-/näyttöjakso ja mie tein hihattoman tekonahka/sifonkikauluspaidan.
Alunperin oli tarkoitus tehdä tän tyylinen paita, jossa on vielä lisäksi mustaa farkkukangasta, mutta näyttöön kuuluvan suunnitteluprosessin aikana se farkkukangas tipahti pois, koska en osannut päättää mihin kohtaan rintaa sen leikkaussauman pistäisin. Keinonahkaa päätyi siis taakse kaarrokkeeseen, kädentielle, sivuihin, kauluksiin ja napituslistaan.
Luokkareitkillä oon hamstrannut varastot täyteen niittejä ja taas uudenlainen niittityyppy pääsi käyttöön.
Helma on takaa pidempi, ja koska kovuutensa vuoksi nahkakaarroke törrötti häiritsevästi (selkätissit) piti kaarrokkeelle tehdä pienet muotolaskokset. Ei kuitenkaan minusta näytä pahalta
Etutaskujenkin piti olla nahkaa, mutta ommellessa törmäsin liikaa ongelmiin materiaalin virheidenpaljastusalttiuden ja taipumattomuuden kanssa, niin vaihdoin taskut suosiolla ohuempaan kankaaseen. Kivat napit löysin Pariisista, ja koska ne ei oo tavalliset pyöreät, niin näkyy heti jos ne on vähän vinksallaan. En oo vieläkään ihan satavarma oliko fiksuin päätös jättää nuo etumuotolaskokset tuollain löyhiksi onneksi asian saa aina muutettua jos en tykkää. Tänään paita oli kuitenkin ensimmäistä kertaa käytössä ja ei häirinnyt nuo leikkaukset vaan se, kuinka tuo keinonahka hiostaa. Ah, polyester. Mutta kauneuden eteen saa kärsiä, eikö?

Mitäs mieltä olette?

6 comments:

 1. Älyttömän hieno! näyttää ihan ammattilaisen tekemältä, haluun samanlaisen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Virheitä siitä kyllä löytyy, joten ammattitaito ei vielä ole kohillaan, mutta kyllä sen verran hyvin toteutettu, että pystyy käyttämään ja mielellään niin tkeeekin (:

   Delete
 2. Tykkään tästä kovasti! Sun vaatemallistoa odotellessa... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Yhen oonkin jo suunnitelllu! (koulutehtävä) Vielä kun sitä aikaa ja rahaa löytys toteuttaa...

   Delete