3/03/2014

Paris Pt.4

Oli tänään suuret suunnitelmat siitä, että mitä kaikkea voin tehdä, kerta on vapaata töistä. Mietin jo kuvaavani asua, lukevani kirjaa, ompelevani, kattovani sarjoja tai pelaavani, lukevani blogeja... Mutta sitten meninkin nukkumaan. Ja kas, heräsin kahdeksalta. Tässä sitä ollaan taas Pariisikuvien kanssa. Ehkä tää mun väsymys alkaa tästä pikkuhiljaa rauhottumaan kun päivät pitenee, seuraava reissu lähestyy ja kouluhommat vähenee. Tää jakso on ollut vaan niin hektistä kiireisen aikataulun, ylimääräisten lomien ja sairastelun takia, että ihmettelen miten oon jaksanut näinkään pitkään. Kahen viikon päästä alkaa työharjoittelu, niin sitten tarvitsee vain ravata ylös ja alas portaita kahden duunipaikan välillä. Tässä kuitenkin toisen Pariisipäivän toinen osa kuvista.
 Kiivettiin sieltä Sacre Coeurin kukkulalta alas puiston läpi, jossa menikin hetki, koska ainoa välähdys kevättä piti ikuistaa mahdollisimman moneen kuvaan.
 Ylhäältä näkyikin jo lukuisia kangaskauppoja, joita kohti suunnistettiin vähän kierrellen. Tuossa kuvan oikeassa reinassa näkyy puolet siitä isoimmasta (ja parhaasta).
Voisin niin kuvitella itseni tänne kesällä.
 Törmättiin kisuun, jota piti sen aikaa kuvailla, kun neiti/herra suvaitsi olla ihmisten ilmoilla.
 Kun kangaskaupat oli kierretty, siirryttiin seuraavalle nähtävyydelle. Halusin käydä kuvaamassa Moulin Rougen vaikken hirveästi siitä leffasta välittänytkään, mutta tämmöisenä kulttuurihaukkana piti saada tästäkin ilmestyksestä pari räpsyä.
 Sitten nokka kohti Notre Damea. Lähdettiin saarella suunnistamaan väärän tornin perässä, ja tarpeeksi lähellä todettiin, että väärä usunta, eihän tää ole Notre Dame.
 Mutta löytyi se oikea suunta vihdoin.
 So crowded.
 
 Illaksi vielä suunta sinne Champs-Elyseelle, joka missattiin ekan päivän kiertoajelulla, koska se bussi jätti meidät sinne Eiffelille. Etsittiin aikamme Virgin megastorea, josta oli tarkoitus ostaa matkalaukku ylipainon pintaan täyteen levyjä, mutta mokoma oli muuttanut, eikä missään kerrottu asiasta. No käveltiin sitten toiseen päähän riemukaarelle asti sentään.
 Kaaren etupuoli oli ihan kamala turistirysä ja ylös jonotti miljoona jotain koululaisryhmiä. Jatkettiin kaaren takapuolelle, jota rempattiin, mutta sainpahan todisteen siitä, että tuolla on käyty.
No nyt on reilu puolet kuvista läpikäyty. Ehkä mie vielä pääsen loppuun asti!

2 comments:

 1. Haluan kuvia kankaista! Jos siis ostit any.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ostin napit koulussa väsäämääni paitaan ja pari metriä kangasta tuliaisiksi ystävälle. Kankaat on frendillä ja napit koulussa, mutta instagramiin laitoin pari kuvaa kangasvalikoimista.

   http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/c3b5800e967c11e3bd1b1264b15b69ad_8.jpg noita kahta viiksikangasta toin mukanani.

   Delete