3/09/2014

Paris Pt.5

Tällä kertaa vähän lyhkäsempi Pariisipäivitys, nää kuvat on sunnuntailta, jona iltana mentiin kattomaan Our Last Nightia. Keikkakuvat luonnollisesti jätän omaan potaukseensa, varsinkin kun ne kuvat on edelleen kamerassa odottamassa koneelle siirtoa.
Otettiin metro Louvrelle, ja kun noustiin maan pinnalle näin tämmösen ökysöpön katutaideteoksen!
Käveltiin vähän matkaa Seinen rantaa pitkin, kun piti ennen museota katsastaa Pont Des Arts -lukkosilta. Katu tossa joen varrella on ihan täynnä kojuja, joissa myydään kirjoja, matkamuistoja, taidetta ja niitä lukkoja. Piti napata salaa kuva yhestä kojusta, kun en kehdannut olla too obvious.
Ei jätetty omaa lukkoa, koska silta näytti tältä, ja se on kuulemma romahtamaisillaan jo kaikkien näiden lukkojen painosta.
Louvreen sisään ei houkuttanut mennä, koska ei huvita maksaa vain jostain kärpäsenkokoisesta Mona Lisasta, joka 90% varmuudella olisi pettymys. Muuten museon kokoelmat ei oikein vedonnut mun taidemakuun, joten jätetään ne museovierailut semmosiin paikkoihin, joissa oikeasti nauttii olostaan.
Itse rakennus kyllä ja varsinkin tää sisääntulon lasipyramidi oli kyllä tarpeeksi näyttäviä mulle.
Käveltiin Louvren pihan ja puutarhan poikki ja ihasteltiin taas vähän vihreetä, joskin luulen ettei nuo nurmikot oo lihan luonnostaan kasvanut noin vihreiksi vielä tuohon vuodenaikaan.
Lopuksi suunnattiin Louvren lähellä sijaitsevaan WHSmithiin, joka oli virhe. Enkunkielinen kirjakauppa täynnä teoksia, joita itse haluaa lukea ja pitäisi taistella vastaan, ettei osta joka toista paperbackia mukaansa. No onneksi pidin vuorokauden mietintätauon, ja en tuolloin ostanut vielä mitään. Lähdettiin siis kohti hotellia, käytiin syömässä, vaihdettiin vaatteet ja marssittiin kohti Le Batofaria.

Keikasta tosiaan lisää myöhemmin!

2 comments:

  1. Ihanaa! Kunpa itekkii pääsis joskus pariisiin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen mennä kesällä, ite kun oltiin kylmänä ja harmaana vuodenaikana, niin ei ehkä saanut niin paljoa irti kaupungista kuin olis pitänyt /:

      Delete