9/07/2014

USA Pt. 7 - LA: Warner Brothers + Downtown LA

 Maanantaille oltiin varattu VIP tour Warner Brothers Studiosille. Valittiin Universalin ja Warnerin väliltä, ja koska Warnerilla on kaikki mun lempparisarjat kuvattu ja Sampsalle löytyi tuutin täydeltä Batmania, niin päädyttiin tähän jo valmiiksi edullisempaan vaihtoehtoon ja jätettiin se kallis Universalin VIP tour välistä.
 Innokas turisti sähkövaunun kyydissä.
 Ajeltiin studion läpi tuolla pitkin tekaistuja katuja ja kaupunkeja, ja törmättiin melkein heti kuvaussettiin. Tuolla kuvattiin Shamelessia, mutta ei olis vissiin saanut kuvata. Noh eipä tuosta taida mitään näkyä.
 Tässä näkyy Pretty Little Liarsista tuttu Ravenswood, mutta tuota käytetään kylttejä vaihtamalla varmaan viitenä toisena kaupunkina. 
 Kurkattiin soundstudioita, tässä kaksvitosessa on kuvattu mm. mun kaikkien aikojen lempparisarja What I Like About You sekä kuvataan tällä hetkellä Big Bang Theorya.
 Myös lisää TBBT paikkoja löytyi. Tässä on sarjasta tuttu "puisto", jossa jätkät muun muassa lennättävät leijoja.
 Tätä kadunpätkää käytetään Sheldonin ja Leonardin asunnon julkisivuna. Sheldon muun muassa juoksee koiraa karkuun tuota pitkin.
 Tässä onkin sitten yksi suosituimmista Sound Stageista. Tuolla on nimittäin kuvattu melkein kaikki Frendien jaksot. Ei käyty kummassakaan näissä sisällä, mutta päästiin kurkkaamaan 2 Broke Girls -sarjan sound stagelle eli suoraan settiin katsomoon. Sisällä ei tietenkään saanut ottaa kuvia, mutta voin sanoa että oli siistiä ainakin näin sarjan fanille. Eihän siellä ketään näyttelijöitä näkynyt, mutta oli hauska nähdä telkkarista tuttu ympäristö pieneen halliin tungettuna. Käytiin myös katsomassa The Fosters -sarjan taloa, koska sarja on draama ja siten kuvattu ihan eri lailla kuin 2 Broke Girls. Nähtiin siis konkreettisesti kahden eri sarjatyypin kuvauseroja.
 Kierreltiin prop -varastoja, joista yhteen oli kasattu Central Perk uudelleen täyteen loistoonsa.
 Kuuluisa vesitorni!
 Varastoihin oli kasattu pariin eri tyyliin sopivat sisustukset kaikenmaailman huonekaluista, mitä studiolta löytyy. Oikeastihan propit on varastoissa omilla hyllyillään tuoteryhmän jä värien ja koon mukaan sun muuta. Nämä varastot on sisustettu ihan vaan meitä vierailijoita varten.
 Batmanin 75 -vuotisjuhlan kunniaksi studiolla oli paljon Batmansälää. Käytiin tuollaisessa museossa, jossa oli kaikenmaailman kulkupelejä leffoista vuosien varrella.
 Toisessa museossa oli näyttely erilaisista propeista ja jutuista, joita on käytetty Batmaneissä.
 Ja yläkerrasta löytyi Harry Potter -museo. Vaatteita, esineitä, otuksia...
 Warner Brosilta suunnattiin kohti Losin keskustaa, downtownia. Bussin ikkunasta tuli bongattua ekaa kertaa Hollywood sign!
 Disney Concert Hall oli varmaan ainoa näkemisen arvoinen juttu downtownissa. Muuten tuolla ei oikein ollut kuin toimistorakennuksia ja toisessa paikkaa tosi törkyisiä ja puoliksi suljettuja pikkuputiikkeja. Onhan kaupunki jaettu ties mihin osiin, mutta ei kiinnostanut ensivaikutelman jälkeen tarpeeksi, jotta oltaisiin kierrelty niitä. Haluttiin löytää ruokapaikka, ja jo pelkästään sen löytäminen oli pain in the ass.
 Löydettiin joku Water Court, josta löytyi kreikkalainen ruokamesta, jossa oli espanjankielinen tyttö töissä, hmm? Ruoka oli hyvää, mutten kyllä ihan kutsuisi gyroksi sitä.
 
Ihan kivannäköinen paikka, kävisin tuolla mielelläni kahvilla, jos asuisin kaupungissa. 

Hyvin rauhallinen toinen päivä länsirannikolla. Täällä nykyhetkessä kotosuomessa asun viimeistä viikkoa ahtaassa huoneessa muuttolaatikoitten keskellä. Viisi boksia on vielä pakkaamatta ja käyttötavarat tottakai. Hyvin on tullut käytyä rojuja sitä mukaa läpi, kun niitä on lapannut bokseihin. Kohta pääsen vihdoin kunnolla järkkäilemään niitä takaisin! 15. päivä pitäisi saada avaimet, ja kunhan lattiavahat ja seinämaalit on hoidettu, voin alkaa kuskailemaan kamppeita meidän ikiomaan kotiin. En edes yritä mitään tapojen tai rutiinien muutoksia ennen sitä, luotan siihen, että lokakuussa saan vihdoin rauhottua.

2 comments:

 1. Ihania kuvia taas kerran. Mää niin rakastan Frendejä, olis huippua nähdä tuo huone missä kävitte. Ihanaa, voi vitsi. Minua niin harmitti että Nykissä ei ollut Frendeistä teemakahvilaa :( Olisi ollu niin ihana käydä edes sellaisessa.

  http://www.indiedays.com/ext/tartu-hetkeen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti (: Mä olin niin shokissa jo siitä, että sarjoja ei oikeesti kuvata niissä kaupungeissa, joihin ne sijoittuu, joten harmitti vielä enemmän, ettei esim. Pasadenassakaan ollut mitään Big Bang Theoryyn liittyvää, edes Cheesecake Factory:ssa ei ollut mitään teema-annosta. Frendit nyt on niin kuuluisa ja suosittu sarja, että olis luullut että niistä edes olisi joku teemakahvila.

   Delete