9/30/2014

USA Pt. 8 - LA: Universal City

Jatkan nyt reissupostauksia, sillä oon itsepäinen ja haluan nämä kaikki ulos joskus. Hyvä yrittää kertoa tapahtuneista, kun ei itsekään muista enää kuin kohokohdat. Mut ehkä ne ja nää valokuvat onkin ne jutut, joita pitääkin muistaa ja on parasta jakaa.
Tiistaina suunnattiin kohti Universal Studiosia, joka on ihan erilainen paikka, kuin Warner Brothers studios edellisenä päivänä. Universal Studios on rakentanut kokonaisen kaupungin vuoren huipulle, josta löytyy huvipuisto, kauppakatu sekä itse äänistudiot. Eipä olis hirveesti huvittanut tulla autolla, mutta ei se mäen huipulle käveleminenkään mitään herkkua tuossa helteessä ollut.
Päästiin kuitenkin huipulle, ja siellä odotti kuuluisa maamerkki.
 Ja kiva lössi ihmisiä...
 Huvipuisto oli jaettu eri kaupunkeihin, yksi alue muistutti Lontoota, toinen Pariisia ja kolmas Roomaa. 
 Paikoissa kun on itse käynyt, niin eihän siellä nyt ihan tuolta näytä oikeasti, mutta tunnelma oli kyllä osuva.
 Löytyipä puistosta ihan oma lastenaluekin, joka alkoi Despicable Me -talolta. Tuolla sisällä on leffoihin liittyvä 3D-ride, joita siis lähes kaikki ridet tuolla oli. Vie vähemmän tilaa ja on mahdollista käyttää paljon enemmän mielikuvitusta. Inhottavinta oli jonotus joka paikkaan. Kertoo jotain, kun sait olla iloinen, jos jouduit jonottamaan "vain 20 minuuttia". 
 Puisto oli jaettu kahteen osaan, koska itse kukkulalle ei varmaan mahtunut kaikki haluttu. Tästä syystä oli siis lower lot ja upper lot. Suunnattiin lower lotille, koska siellä oli paljon juttuja, jotka haluttiin vilkaista. 
 Milloinkohan tää kuva on otettu, kun noi jonotusajat näyttää noin pieniltä :D Ei käyty tuossa Simsons jutussa, koska kumpikaan ei oikein oo Simpson fani. Sampsa kävi Mummyssä, ite jätin sen välistä myös. Live shouista käytiin katsomassa Special Effects. King Kong Studio Touriin kun mentiin, saatiin jonottaa 1,5 tuntia.. Kertoo varmaan siitä, miksei jaksettu/ehditty käydä ihan jokaisesssa jutussa, live-esitykset kun loppui jo siinä neljän aikaan.
 Studio Tour oli mukava lisä visiittiin, koska ymmärrettiin että se olis vain kuulunut siihen ökykalliiseen VIP-lippuun. Kuljettiin soundstudioitten välissä pitkällä vaunulla niin kuin Warnerillakin, mutta tän tourin teema oli vähän koomisempi. Deep Blue Sean "hai" söi jonkun juontajan työkaverin elävältä ja Psycon tappaja lähti puukon kanssa perään. Mutta oli välissä ihan aitojakin propseja, kuten kuvassa näkyvät Transformers leffojen autot.
 Tässä on Universalin kallein setti ikinä. War Of The Worlds. Ymmärrettävää että se on jätetty paikoilleen.
 Ainiin, jouduttiin myös hyökyaaltoon/mutavyöryyn. Ensin casually näytettiin miten luodaan vesisade, mutta sit yhtäkkiä alkoikin kuulua jyrinää ja näy oli tämä. Vähän kastuttiin, mutta onneksi aina varoitettiin hienovaraisesti, jos laukut piti nostaa lattialta syliin. "I'm not saying that you'd get wet, but just to be sure."
 Puiston ehdottomin suosikki oli tietysti mun lempileffasarjaan liittyvä upouusi 3D-ride, jota mainoistettiin ahkerasti telkussakin. Tosi siisti, tuntui kun olis oikeesti ollut vuoristordassa. Tosi interaktiivissessa sellaisessa, joka sijoittuu elokuvan sisään.
 Olis ollut myös mahdollista kuvauttaa ittensä Optimus Primen ja Bumblebeen kanssa. Ehkä vähän harmittaa etten jaksanut jonottaa /:
 Oli kuitenkin niin kova nälkä, että ei oikein osattu ajatella kunnolla. Ostettiin nimittäin kokonainen pitsa, sillä slicet oli ökykalliita. Pitsa oli tietysti tarkoitettu neljälle hengelle... Mutta ei jäänyt kuin 4 palaa! Ostettiin myös tollanen souvenir cup, johon sai dollarilla refillit, koska muuten limumuki olis ollut lähes 4 dollaria ja vesimukillinen siitä ylikin vielä. Jo neljällä refillillä sai maksettua ton takasin.
 Jurassic Park -ride oli ehkä lähinnä oikeeta ridea koko puistossa. Tais meillä olla tuollakin 3D-lasit päässä, mutta tossa kastui ihan kunnolla! Sylkijäliskotkin spruittas vettä suoraan silmiin.
 JA riden lopussa tietysti crashattiin täysiä tähän vesiputoukseen...
 Kun kaikki tarvittava oli puistossa nähty ja koettu, siirryttiin vieressä sijaitsevalle Citywalkille.
 Citywalk on siis kävelykatu, jonka varrelta löytyy paljon ravintoloita, kauppoja ja jopa leffateatteri.
 Kaikki kaupat oli koristeltu Hollywood-tyyliin. Kaupat oli aika perussettiä, mutta oli ne nyt aika siistin näkösiä ulkoota.
Saatiin kulutettua tuolla koko päivä. Ja oli kyllä hauskaa!

4 comments:

 1. Huh huh. Aikamoinen kokemus. Uskomattomia kierroksista saitte nauttia. Varmaan vasta ajan kuluessa tulee kaikki kokema todeksi. Huikeaa. B's grandmother

  ReplyDelete
 2. Tämmösiä ei kyllä pääse kokemaan kotisuomessa, eikä missään hirveen lähelläkään!

  ReplyDelete
 3. Oijjoi tuo Hard Rock Cafe ja jättimäinen kitara! *_*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana, eikö (: Noi on aina niin upeita ulkopuolelta (ja sisältäkin)

   Delete