10/05/2014

USA Pt. 9 - LA: Venice Beach

Haluttiin pitää reissun aikana myös ihan chilli perus lomapäivä ja suunnata kohti rannikkoa. Matka hotellilta oli pitkä ja pysähdyttiin bussimatkalla pari kertaa katsastamaan pari peli- ja sarjakuvaputiikkia. Kun vihdoin päästiin bussilla pysäkille niin lähelle rantaa, kuin sillä pääsi, piti meidän vielä kävellä parikymmentä minuuttia itse rantaan. California oli muuten tosi kiva paikka, mutta paikalliset on vähän turhan kiintyneitä autoihinsa, josta syystä julkisilla ei pääse joka paikkaan ihan niin helposti kuin täällä pk-seudulla. No mutta oli siitä kävelemisestä hyötyäkin, koska löysi nättejä ja kivoja paikkoja, joista ei ollut aikaisemmin kuullut.
 Käveltiin muun muassa Venicen kanaalin ohitse. Voi miten nättiä!
 Kanaaleilta olikin enää lyhyt matka Venice Boardwalkille, joka lähti ihan rannan vierestä.
 Vesirajassa häämötti sarjoista ja elokuvista tutut vartiotornit!
Oleskelutilaa oli paljon, koska rantaa jatkui koko coastlinen varrella ja ihmiset mahtui levittäytymään sen varrelle mukavasti. Venice beach on kuitenkin yksi suosituimmista rannoista, joten aika paljon ihmisiä oli pakkautunut lyhyen pätkän varrelle. Käveltiin myöhemmin rannikkoa pitkin Santa Monicaan, ja näiden kahden turistirannan välillä oli kohtia, jossa kukaan ei ottanut aurinkoa.
 Asetuttiin aloillemme ja otettiin tarvittavat rasvat esiin ja ylimääräiset vaatteet pois. Siinä löhöillessä tuli Suomestakin tutut lokit ahistelemaan ja häiritsemään auringonottoa. Tämä yksi rääpäle oli niin mielenkiintoinen, että halusin kuvailla sitä. Yhessä vaiheessa meidän paikan viereen tuli iso lauma erilaisia lokkeja, jotka kaikki sitten lensi yhtä aikaa pois. Creepy much?
 Hän nauttii.
Tässä todiste siitä, että käytettiin aurinkorasvaa. Tossa tuubissa on 50fps apteekista ostettua kamaa. Silti poltettiin kummatkin ittemme aika pahasti.
 Kun oltiin muutama tunti löhöilty ja pulahdeltu, siirryttiin boardwalkia kohti etsimään ruokaa.
 Tuo boardwalk on siis Venicestä Santa Monicaan asti kulkeva kävelykatu ihan muutama metri rannasta. Sen varrella on tosi paljon vaatekojuja, ruokapaikkoja ja katukaupustelijoiden standejä. Tykkäsin tosi paljon fiiliksestä tuolla, mutta silti otin vain yhden valokuvan.
 Löydettiin meille myös ruokapaikka. Tosi hyviä teriyaki -vartaita"! Mmmmm....
 Ihmiset pyöräili tuolla myös paljon. Rannan poikki kulki ihan pyörätiekin.
 Ruokapaikan lähistöltä löytyi graffitipark, jossa oli muutama seinä/muurinpätkä ja puita, jotka oli spraymaalattu. Ei mitään kovin suurta ja massiivista, mutta toi kivasti kulttuuria tuonne sinisen ja keltaisen keskelle.
 Venicen päästä viimeinen katsastamisen arvoinen kohde oli skate park.
Tykkään tosi paljon katsella kun skeitillä tehdään temppuja. Tuolla oli myös pari tosi taitavaa rullailijaa.
Skate Parkista tosiaan lähdettiin kävelemään reippaasti kohti Santa Monicaa ja sen kuuluisaa pieriä. Kuvia löytyy kuitenkin sen verran paljon, että jätän ne seuraavaan kertaan, jotta pääsen jossain välissä nukkumaan. Huomenna alkaa jakson viimeinen viikko koulussa, ja vaikka oonkin aika hyvin aikataulussa töitteni kanssa, haluun kuitenkin jaksaa vielä ne päivät, kun on jotain tekemistä, ettei syyslomaviikolla tarvi ähertää kotona.

No comments:

Post a Comment