2/06/2015

Hooked on TV

Sanon aina, kun on kyse television katsomisesta, etten katso telkkaria. Se on osittain totta, sillä meillä ei näy kanavat. Toisaalta katsotaan tosi paljon sarjoja Netflixistä ja DVDltä. Saa valita mitä katsoo ja milloin ilman typeriä mainoskatkoja. Tämän vuoden puolella oonkin innostunut katsomaan monta sarjaa kiinni siihen asti, ettei enempää katseltavaa ole. Haluan nyt vähän kertoa niistä.

2 Broke Girls
2 Broke Girls on sitcom, joka kertoo kahdesta tytöstä, jotka asuvat ja työskentelevät yhdessä sekä perustavat yhdessä cupcakefirman. Max (Kat Dennings) on koko elämänsä joutunut pärjäämään omin avuin ja vähin varoin tehden kahta työtä ja ei tiedä mitään girlcodeista tai moraalista ja heittää joka väliin rivoja solvauksia välittämättä seurauksista. Caroline (Beth Behrs) on rikkaan hienostoperheen ainoa tytär, joten kun hänen isänsä multimiljönääri jää kiinni rahahuijauksesta ja Caroline menettää kaiken omaisuutensa ja elämäntavan johon on tottunut, täytyy hänen opetella elämään köyhänä. Caroline tutustuu Maxiin, joka ottaa tämän asumaan saman katon alle, jossa Caroline saa ei-niin-hienovaraisesti oppia uuden elämänsä salat. Yksi asia tyttöä pitää kuitenkin kasassa: hän ottaa omat businesstaitonsa ja yhdistää ne Maxin leivontataitoihin ja yhdessä he lähtevät rakentamaan omaa firmaa erilaisten vastoinkäymisten kautta.  

Alussa tykästyin sarjan ideaan ja siihen, kuinka rikas snobi yrittää tottua ja soluttautua likaiseen ja köyhään elämään täynnä valintoja, joita ei koskaan olettanut joutuvansa tekemään. Konflikteja syntyy ja ne on itsessään hauskasti toteutettuja. Lisäksi sarjan rivo huumori ja Maxin sanavalppaus tuo komediaan tarvittavan särmän, joka pitää ainakin meikäläisen matkassa mukana. 

New Girl
New Girl on komediasarja, joka kertoo nuoresta naisesta, Jessistä, joka joutuu eronsa takia etsimään oman asunnon ja päätty muuttamaan kolmen miehen kanssa asumaan. (Suomalainen nimi sarjalle "Kolme miestä ja tyttö"). Pojat joutuvat totuttelemaan elämään tytön kanssa ja Jess oppii monta kertaa konkreettisesti kuinka pojat ovat poikia. Yhteinen sävy löytyykin nopeasti ja yhteiset seikkailut ovat toinen toistaan hauskempia.

Pidän siitä, kuinka jokainen hahmo on oma characterinsa, ja hyvin loppuun asti mietitty. Jess on hyväuskoinen, omalaatuinen ja lapsenmielinen opettaja, Nick lakiloulusta jättäytynyt baarimikko, joka tykkää alkoholista (luonnollisesti) ja laiskottelusta ja ei ota elämäänsä liian vakavasti ja Winston koripalloilija, joka on erittäin awkward sosiaalisissa piireissä ja ei osaa oikein käyttäytyä naisten kanssa. Schmidt taas on kieroileva naistenmies, joka tekee kaikkensa ja päästäkseen kenen vain naisen pöksyihin. Markkinoinnista rikastunut Schmidt on myös ainoa nelikosta, joka tulisi toimeen omillaan, mutta valitsee asuvansa kimppakämpässä, koska on riippuvainen läheisyydestä. Kolmannella kaudella ensimmäisestä jaksosta tuttu Coach palaa myös kuvioihin ja tuo omalla characterillaan juuri tarvittavan komedialisän sarjaan. Jos sarja ei ollut hauska ja koukuttava ennen, niin nyt se ainakin on.

The Big Bang Theory
Tämän sitcomin varmaan kaikki tietävät. TBBT eli Rillit huurussa kertoo neljän nörttipojan elämästä. Alussa sarjan vakiokastiin kuului poikien lisäksi Leonardin ja Sheldonin naapuriin muuttanut Penny ja myöhemmin päähahmoiksi vakioituivat Howardin vaimo Bernadette ja Sheldonin tyttöystävä Amy. Tässäkin sarjassa rakastettavinta on varmasti hahmot. Vaikka kaikki ovat tiedemiehiä ja nörttejä, niin jokainen silti hurmaa omalla persoonallisuudellaan.

Itse aloin seuraamaan sarjaa heti, kun sitä alettiin näyttämään. Kiinnostuksen herätti päähahmojen kiinnostusten kohteet, jotka hipoivat omiani ja sen ylläpiti sarjan huumori.

Drop Dead Diva
Viimeisenä vähän erilainen sarja. Drop Dead Diva on draamasarja/juristisarja, joka kertoo Debistä, joka kuolee ja painaa taivaassa paluunappia, joka palauttaa hänet maanpinnalle mutta toisen naisen ruumiiseen. Aikasemmin kauniina ja solakkana mallina toiminut tyttö joutuu kiireisen juristin kehoon, joka on paitsi vanhempi, myös isompi kuin mihin Deb oli aikaisemmassa elämässään tottunut. 

Pinnallinen tyttö joutuu siis opettelemaan elämänsä uudestaan täysin erilaisessa kehossa ja erilaisten ihmisten keskellä. Hän saa Janen aivot, josta syystä pystyy toimimaan lakimiehenä, mutta ratkaisee myös casejaan vanhojen muistojensa ja tietojensa avulla. Kapuloita rattaisiin tuo vanha kihlattu, joka työskentelee samassa firmassa Janen kanssa, mutta Jane ei saa paljastaa Graysonille olevansa Deb. Kuuden kauden ajan siis seurataan Debin matkaa Janeksi ja matkaan mahtuu paljon juonenkäänteitä ja suhdekiemuroita, mutta omaksi yllätyksekseni nautin myös pohjalla pyörivästä juristiikasta.

Siinä siis ehkä tämän hetken suosikkisarjat, löytyykö tuttuja? 

Kaikki kuvat etsitty Googlen kuvahausta.


3 comments:

 1. Kivasti oot kertonu kaikista noista sarjoista :) Itekkin oon joskus kattonu Drop Dead Divaa joskus kun se aikoinaan pyöri telkkarissa, mutta pitäs kyllä Netflixistä alottaa se alusta. Mutta Kolme miestä ja tyttö on täyttä rakkautta! ♥

  http://mammamiiau.blogspot.fi/2015/04/my-favorite-thing-to-do-is-sleep.html
  http://mammamiiau.blogspot.fi/2012/04/kolme-miesta-ja-tytto_11.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritin avata sarjoja sellaisille, jotka voisi kiinnostua (: Ja en muutenkaan osaa kirjoittaa sarjoista/peleistä/kirjoista ilman pientä tiivistelmää, niin kiva jos miellyttää.

   Mä aloin kans seuraamaan DDD:tä kun se pyöri nelosella(?) ja myöhemmin piti sit etsiä se käsiin netistä, koska jäin siihen koukkuun. Onneksi se löytyy nykyään Netflixistä niin pysty hyvin katsoa alusta loppuun!

   Ja New Girl on kyllä ihana, siihen törmäsin vahingossa Netflixissä, katsoin yhden jakson ja jätin hautumaan, kunnes lentokoneessa viime kesäisellä reissulla palasin sarjan pariin ja rakastuin. Myös poikaystävä tykästyi!

   Delete
  2. New Girl tosiaan käy hyvin molempien sukupuolten lempparisarjaks :D Mä oon koittanu markkinoida sitä poikaystävälleni kun aina ihmetelly mille räkättelen yksikseni :,D Toistaseks ei olla vielä yhdessä ehditty kattoo kun tällä hetkellä Full Metal Alchemist Brotherhood menossa :D

   Delete