10/08/2015

The little "tulle-dream" -project

Tää blogin elvyyttäminen taitaa olla toivotonta. Vaikka kuinka yritän niin silti postaustahti venyy viikkoon tai kahteen. Koneeseen en taas oo koskenut reiluun kuukauteen, kameran kaivoin vihdoin laukusta toisista blogeista inspiroituneena vain todetakseni että se ei mene päälle ja kivojen asujen kuvaaminen jää vain kännykän ja peilin väliseksi, sillä hiukset ei koskaan pääse nutturaa siistimmäksi. Silti en aio tätä lopettaa, tekstiä ja kuvia tulee oman tahdin mukaan, sillä haluan edelleen kirjoitella ylös asioita, mitä olen tehnyt ja kokenut, sillä niitä on tosi kiva lueskella sitten jälkikäteen. Nytkin halusin ikuistaa tämän pienoisen mekkoprojektini ensi viikon häihin, joihin en vain voi ilmestyä kaupan mekossa, sillä olen tehnyt morsiamen hääpuvun. Ja ilmestyyhän ola miehenikin päälle puvussa, niin jollain ei-ihan-arkimekolla kehtaa ehkä seistä hänen vieressään.
Mulla ei ollut kauppaan mennessäni mitään visiota mekosta. Inspiroiduin käärmeennahkakuosisesta kankaasta ja harmaasta tyllistä, josta idea sitten lähti. En 15 metrin tyllin ostamisenkaan jälkeen vielä tiennyt, tuleeko mekosta esimerkiksi pitkä vai lyhyt. Yläosaankin varasin kangasta sekä pitkähihaiseen että lyhythihaiseen.
Tässä puku ihan perustusvaiheessa. Yläosa ensimmäisessä muodossaan vuoreineen ja koviketyllit kiinnitettynä (8m).
Päädyin klassiseen sydänpääntiehen. Saatan vielä kehittää jotkut olkaimet tuohon ja ehkä jotain pieniä keinonahkaisia yksityiskohtia, jotta puvusta tulisi vähän rokahtavampi ja persoonallisempi.
Tässä vaiheessa luomus on siis nyt. Yläosaa ei ole vielä kiinnitetty tylliin ja musta harso on vielä vain nuppineuloilla kiinni. Mekko vastaa erittäin paljon visiotani. Ainoa ongelma vaan on tuon helman massiivisuus, se saattaa nimittäin olla isompi kuin morsiuspuvussa. Kehittelen tuohon yläosaan vielä keinolla tai toisella (lisäpala tai vyö) pituutta lisää, jolloin myös tuo tullu painuu hieman inhimillisempään kokoon.
Tiukan nahkaliivin kanssa näkee, mitä tapahtuu helmalle kun sitä vähän alentaa ja kuroo kasaan. Jotai tämänlaista tulosta havittelen.
Jos ehdin niin väsään vielä jonkun lyhyen jakun mekolle kaveriksi, en nimittäin ehkä ihan kehtaa liivissä mennä kirkkoon. 
Semmoinen projekti!

No comments:

Post a Comment